Rakkaus on kiinnostava puheenaihe, olipa se naapurin tytön uusi sulho, tai yläkerran nuoren miehen  morsian.  Auta armias vielä kiinnostavampaa se on kun 70v. kylän leski rouva löytää elämänsä rakkauden ja mennä päräyttää kihloihin. Ei oo tottakaan! Eikö sen mummon pitäisi  jo istua illat kiikkustuolissa ja kutoa sukkia. Mummo on päättänyt elää täysillä.


SOO.  Entäs kun  naapurin 82v. pari kertaa eronnut Ville alkaa seurustella ja pian jo uusi morsian, joka on tietysti korkeintaan 55v. koska Kallenkin mielestä, sitä iäkkäämmät naiset ovat jo toinen jalka haudassa. Ja jos ei ole niin pitää riittää se sukan kutominen.  Joku  mummo vielä näin uskookin näitä ikärasistisia miehiä kun on viljalti enemmän kuin naisia. Se on parempi tyytyä vain patalappuja ompelemaaan Marttakerhossa ja kirkon raamattupiiri on aina suositeltava. Siellä saa ilmaset kahvit ja pullankin. Ja puhetta riittää.


SOO.. mutta kun on niitäkin mummoja, jotka heittävät kutimet koppaan, odottamaan tulevia aikoja. Mummo avaa tietsikan ja virtuaalinen deitti sivu tarjoaa heti auliisti pientä korvausta vastaan mummolle juuri sopivasti räätälöidyn sulhon, ei tarvitse mummon muuta kuin pieni sopivasti soma kuva itsestään laitaa naama tauluun ja jäädä upean profiilin jälkeen odottamaan, kun virtuaali sulhot löytävät polun mummon sivulle. Sydämen kuvia satelee aluksi  muutama kerta, saattaa olla lause lisäksi, haluaisitko jutella lisää? Onpa alkanut varsinainen rieha aika.

No mummohan haluaa puhua ihan mistä tahansa,  jos ei jostakin  mitään tiedä, esittää vaan ikäänkuin tarkentavia kysymyksiä, ja kaiken kokenut mummo tietää senkin, että miehille ei pidä esittää liian viisasta. Parempi on mitä reilummin on ihan vaan blondi bimbo.


Kun ikäkin on jo valkaissut hiuksetkin se on vain eduksi. Pää asia on, että mummo on yhä edelleen suhteellisen  soma katsella, hyvä olisi myös jos olisi omakotitalo, kesämökki, auto, ja vaikka mopo. Mielellään ei rollaattoria. Paitsi  jos mummo on hyvin rikas ja vielä anteliaskin..


Raha ja kaikki mitä rahalla saa on valttia, sitä kun on tarpeeksi, voi sulho viedä  mummon jos kovin somaksi haluaa yksityiselle kauneuskirurgille ja oitis on mummon rypyt huiskis  Nevadassa. Rintoja kohotellaan implanteilla, ja kunnon rasvaimu huitaisee ylimääräiset allit ja muut muhkurat huiskis vaan.

Tämä kauneus hoito on vain turhan kallista köyhemmille mummoille, ei ole vielä Suomalaisten
yleissivistys sillä tasolla, kuin esimerkiksi Brasilian. Siellä nimittäin saa köyhät halvemmalla kauneus leikkauksia. Kirurgit käyvät ihan siellä slummeissa paikan päällä ja operaatiot tehdään huolella ja rakkaudella. Siellä se on siis yhtä selvä juttu kuin Suomessa aamupuuro.


Naisen ulkoinen kauneus on hyvin tärkeä asia.  Ihan hyvin voi vaikka pitää pelkän bataatti puuro kuurin, pääasia, että on viehättävä miesten silmissä.. Siis, netti nörtti mummo alkaa tehdä fasebuukissa aloitetta, vähävaraisille mummoille kunnallisia  kauneusleikkauksia.

Kyllä me  Suomessakin halutaan kauniita olla ja silhuetti pitää olla viimeisen  päälle, kyllä näin on jämpti. Ja sehän on selvä, että eduskunta päättää laista koska aloite on jo tässä perusteluineen..


On siis olemassa kulttuurillisia eroja, eri puolilla maailmaa.  Netti nörtti mummo on kaikesta hyvin perillä.. Myös Suomalainen netti nörtti mummo tietää, että vielä Tallinasta saa edullisesti kasvojen kohotus leikkauksen ja ihan mitä tarvetta sattuu olemaan. Isot rinnat tai ehkä pienemmät. Useimmiten se on niin, että otetaan jotakin pois  Ja puutos kohtia täytetään..


Kun jonain päivänä vastaan tupsahtaa mummosi, jota et ole nähnyt  sattuneista syistä ja ihan tuiki tuntematon kaunotar alkaen jutella,  kuin omalle tyttärelle, että miten lapset voivat?  Ääni on tuttu, mutta kasvot ovat Voguesta. Kuka sä olet ? Kysyy tytär.  - No voi sun kanssas, kun et äitiäs tunne. Ja mummo alkaa esitellä  hienoa  hoitolaitosta ja tarkastelee tyttären habitusta jo tarkalla silmällä. Antaa vaivihkaa saamansa esitteen ja alkaa kertoa uusimmasta sulhostaan. Blaa. blaa...


Sulho  tekee aika pitkiä työ jaksoja, hän on merillä , siellä hänen armaansa purjehtii maailman meriä ja tulee aina joka kerta yhä kauniimman naisensa luokse. 

Mummo on aika päivää luopuinut sanasta mummo, hyvä jos tunnustaa sanan äiti, sekin kuullostaa jo aika vanhalta.
Merimies on eri mies, kuin kukaan muu. Mummo kertoo auliisti tytärelleen, kuinka hän käy aina ne kaksi kuukautta joka viikko hoitolassa ja aina löytyy jotakin korjattavaa.

Nykyaikaiset laser hoidot ja ihon rusketus koneet tekevät iholle kauniin syvän  rusketuksen ja mikä parasta, ei tarvitse hikoilla auringossa eikä varoa ihon palamista.  Elämä on niin helppoa,  kun on vain rahaa .

 

Vuodet tietysti vierivät silti eteenpäin ja vaikka passi näyttä jo 90v, mummo laittaa sen tarkoin piiloon. Hän on sanonut itselleen, olen 50vuotias.  Hän sanoo sen joka aamu peilin edessä ja se menee jakeluun.


Ihminen on sitä mitä itsestään uskoo. Peili on suuri ja vieressä on vielä suurentavakin peili, jos mummo ei muuten huomaa uutta ryppyä suupielessä. Jestas sentään! Äkkiä puhelin käteen ja aika kirurgille.


Kirurgi on itsekkin kuin kirveellä veistetty, terävät kasvonpiirteet , tottakai hänen täytyy itsekkin olla edustavan näköinen.
Päivät kuluvat kuin siivillä, mummo käy kuntosalilla, polkee kuntopyörää just sopivasti, siirtyy eri kidutus laitteistojen pariin ja vahvistaa selkä , vatsa, reisi , pakara, käsivarsi ja hartia lihaksia.
Pieni kävely raikkaassa ulkoilmassa saa hyvän olon.
Ainut asia mistä mummo vielä joskun muistaa todellisen ikänsä on  lisääntyvä fyysinen väsyminen.


Asia korjaantuu tuota pikaa ottamalla  kauneusunia myös päivisin. Kun merimies on kotona on mummo parka aika väsynyt, mutta ei auta, pitää jaksaa sen aikaa, kun hän taas lähtee töihin.  Sitten mummo saa levätä rauhassa.

Ja yhtenä kauniina päivänä mummo ei jaksa enää hengittää, joten hän nukahtaa ikiuneen. Kun mummo ei vastaa puhelimeen alkavat lapset ihmetellä, mitähän  hän nyt on keksinyt tehdä. Menevät katsomaan ja löytävät mummon.  Niin kauniin ja niin kuolleen. Merimies tulee kotiin ja pidetään kauniit hautajaiset. Kaikki puhuvat vain siitä, kuinka mummo jaksoi aina vain olla viehättävä ja kaunis. 

Hieman perikunta sitten yllättyi, kun  mummon tilit oli menneet miinukselle. Talo ja mökki sekä auto oli pantattu kaikki, ja niin siinä kävi, että merimies otti merimiessäkkinsä, heitti sinne vähäiset tavaransa ja meni laivalle töihin.

Huhu kertoo, että ei ole lomia maissa pitänyt moneen vuoteen. Laivalla hän meni naimisiin kapteenin vihkiessä hänet ja kauniin hyttiemänän  ja he elävät vieläkin ilman kirurgisia toimen piteitä. Ovat jo harmaantuneita ja pääsevät pian eläkkeelle.


Rahaakin on kertynyt sen verran, että ostivat pienen kolmion Helsingin edustalta meren rannalta. Siinä kelpaa istua iltateellä ja katsella laivojen purjehtimista yli tyynen sekä myrskyisen meren.

Soo!
Kaikenlaisia ajatuksia sitä päässä pyörähti, tämä luomu mummo ainakin toistaiseksi nyt vielä vain leikkii ajatuksella.Leikkiminen on kivaa kun ikääkin tulee lähestyy pikkuhiljaa uutta lapsuutta. Missä mun Barbi? Leegot? Molla Maija! Nukenvaunut? Haluun leikkiä, ah, katsos siellähän ne tyttären tytär tuo mieluusti mummolle leluja ja me leikitään